Datum

5 september 2020 8:30

Accommodatie

Onbekend

Na de onnodige 0-1 nederlaag van vorige week tegen FC Vlotbrug, traden wij vanochtend (erg) vroeg aan tegen De Betrokken Spartaan om bekerwedstrijd nummer twee te spelen.

De rommelige organisatie op het complex bracht ons gelukkig niet van de wijs want de eerste 20 minuten liep het vrij aardig en wisten we een handjevol kansen te creëren.  ...en zoals zo vaak (de wet van het voetbal) lag de bal ineens aan de andere kant in het mandje en keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Dit was tevens de ruststand (het laatste kwartier van de 1e helft was van onze zijde niet goed).

Na de onzichtbare thee of limonadesiroop (er was namelijk niets geregeld door de tegenstander/arbiter) en de aanwijzingen van Henk en ik stond er de gehele tweede helft een "andere" ploeg op het veld en pakten we na het fluitsignaal meteen het initiatief.

In een tijdsbestek van welgeteld 4 minuten bogen we de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Eerst was het Yassir Oualad-L'Hadj die voor een heerlijke gelijkmaker zorgde door de bal op de helft van de tegenpartij te onderscheppen, vervolgens overtuigend uit te halen en de keeper kansloos achter te laten. Kort daarna was het diezelfde Yassir die met een prachtige pass zijn "broer" Yassir Ennya alleen voor de doelman zette en het lederen monster over de lijn tegen het net aan gleed.

De tegenstander was het volledig kwijt en liepen we na een fijne combinatie tussen captain Hidde en wederom Yassir Ennya (na een goede uittrap van Giel en voortzetting van Jesper) uit naar een dikverdiende (maar magere) 1-3 overwinning.