WE KLIMMEN LANGZAAM OMHOOG

WE KLIMMEN LANGZAAM OMHOOG

RCSV Zestienhoven JO15-1

4 - 1

CKC JO15-1

Competitie

Hoofdklasse D

Datum

6 november 2021 8:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark AGE & Zestienhoven
Vd Duijn van Maasdamweg 601
3045PE
ROTTERDAM
tel. 06-48956232

We zien het zwartwit vanochtend. Niet omdat het nog donker is, maar vanwege onze tegenstander: CKC in kleurloos streeptenue.

Bezoekers zijn niet compleet omdat er nog 1 zwartwitte in z'n nest ligt. Dus staan we met 11 tegen 10 man.
We zijn koud 2 minuutjes bezig en Max heeft die extra ruimte in hun defensie al gevonden; harde bal strak tegen onderkant lat. Beng! De 1-0 ligt erin! Lekkerrrrr.
Juul zit er goed bovenop. Luc maakt lekkere 1-2-tjes met Amine op middenveld. Harde inzet van de immer gretige Saf.
Jasper trekt op tijd 't sprintje achter. 't Is een diesel, maar als ie loopt, dan lóópt ie ook. Arjun passt 's ff lekker diep.
Ben maakt weer een onnavolgbare beweging langs zijlijn. Bezoekend publiek weet niet wat het ziet!! (In de Kuip moeten ze hiervoor gewoon betalen, hè!)

Oh ... Luc moet gewoon z'n schotje nemen, maar ja. Yessin neemt hoge bal mooi aan. Gewoon uit de lucht plukken en stil aan de voet. Maar de actie duurt wat lang. Dan nogmaals Yessie met een schot. Die wordt gestopt door de forse keep, maar in the rebound knalt Ben 'm onder alle voeten door raak: 2-0.
Amine houdt de boel goed dicht achter en straalt vertrouwen uit; die groeit met de dag meer uit tot steunpilaar ....
Z'n maatje Luc stuurt bal lekker op maat naar Max. Dan Luc schotkans maar lijkt eerder op harde pass.
We zijn lekker bezig en ronden nu ook af. Tempo is goed en passing is in orde. We verdedigen goed uit. Maar 't middenveld loopt niet altijd even soepel. Luc geeft slim balletje ... Amine passt ook regelmatig zuiver. Juul duikt overal op. Achter ruimt Jasper op.
Maar dan plots toch ruimte voor zww en pass valt vlak voor doelmond; Mat is kansloos: 2-1,

Ja, we moeten geen ruimte weggeven achter want dan worden we toch verrast. Lau komt erin.
Dan lekkere moves van Yessin, bal op Luc en naar Max die crosspass geeft en Ben doet wat Ben móet doen. 'm Erin rammen! Hoog in de touwen: 3-1. En verdiend! Er wordt op goed tempo gecombineerd. En vooral, we wachten de beste kans af. Beheerst.
Toch krijgt Mat nog redelijk wat ballen her en der. Lau (Frenkie!) draait ff lekker 360 graden om z'n as en legt dan balletje af. Dat heet overzicht houden. Ben wil net weer iets teveel man passeren .... en dan is t rust!
Zww heeft eerlijk gezegd niet veel 'voetballend vermogen'. Maar, blijven opletten! Als we dit soort wedstrijden ons niet laten verrassen en ons eigen spel spelen kunnen we elke ploeg hebben.

Daar gaat ie weer. Koud bezig en Mat redt een bal van dichtbij maar net aan ... pfff. Generaal Mark staat naast dugout en geeft aanwijzingen aan zn troepen.
Langs de lijn loopt opeens een zooi senioren warm. De grens kan er geeneens langs zo!!! Wegwezen jongens.
Dan Max recht voor keeper maar ook erbovenop, helaas. Dan staan plots 2 Generaals voor de dugout. Veel aanwijzingen. Op t veld zijn 'two man down'. (Generaals verstaan alleen war-talk').
Aanval 'ziet er veelbelovend uit'. (Volgens een commentator langs zijlijn) Dan Salah als bulldozer in penaltygebied. Dan Max kans en keep redt. En Max gelijk nog een keer! Maar hun lange keep pakt ''m weer goed. Pffff.
Arjun blijft gewoon sterk verdedigend. Aron poogt erlangs te glippen maar de verdedigers hebben erg lange benen. Daar gaat Sepp plat.
Ook Ben wordt gevloerd, op zich best knap. Maar hij staat weer en dan krijgt Ben een vallende bal in de 16 en met een halve omhaal een werkelijk wonderschone goal!!!! 4-1.
Mat ff cool schijnbeweging. Amine geen afspeelmogelijkheid. Saf krijgt te weinig tijd voor schot.

En het is gedaan! We pakken hier terecht 3 punten en klimmen op de ranglijst langzaam omhoog. Stap voor stap, wedstrijd voor wedstrijd, wordt dit een goed draaiend team, waar ieder z'n talent toont.
Zestienhoven uit, áltijd lastig! (thuis ook trouwens 😊)

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!