ROTTERDAM
tel. 06-48956232

Na van een relatief korte zomerstop genoten te hebben mochten de heren afgelopen zaterdag de groene weide weer betreden.
Dat er daarnaast ook weer publiek langs de lijn aanwezig was deed het allemaal weer écht aanvoelen, in vergelijking met vorig seizoen.

Met een aanvulling van twee nieuwe spelers (Mink Van Schaik en Oubaida Ajdid) was  Nieuwerkerk onze eerste tegenstander, een fysiek sterke ploeg met een groot aantal tweedejaars spelers.
Dit betekende voor ons dus meteen een eerste, stevige test.

De eerste 20-25 minuten waren slordig van onze kant, we leden veel onnodig balverlies, hanteerden te vaak en te snel de lange bal waar we eigenlijk veel vaker de zijkanten hadden moeten zoeken, daar lagen namelijk onze ruimtes en mogelijkheden.
Wij waren in die openingsfase echter wel als eerste dichtbij de 1-0, na een goed lopende aanval sneed Oubaida het strafschopgebied in, koos voor de verre hoek maar zag de bal op de paal uiteenspatten.
Niet lang daarna scoorde Nieuwerkerk de openingstreffer. (Schot rand zestien)

Het (veld)spel werd na die tegengoal stukken beter en wisten we de tegenstander het laatste kwartier onder druk te zetten en naar achteren te dirigeren.
Het resulteerde echter niet in grote kansen en gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

Vanaf de eerste seconde in de tweede helft waren we de bovenliggende partij, Nieuwerkerk kwam er nog amper uit en wij voerden het tempo op.
Het veldspel groeide en daarmee de vloeiende combinaties, 't werd echter een tweede helft van net niet.
Die laatste bal viel steeds niet goed en dus verloren wij deze pot met één goal verschil.
De nederlaag had groter kunnen zijn ware het niet dat Giel met een uitstekende redding een penalty stopte én ook de rebound onschadelijk wist te maken.

Al met al kunnen wij tevreden over hetgeen we gezien hebben: de werklust was goed en het voetbal bij vlagen ook.<br/p> We zullen dit seizoen vaker te maken krijgen met tegenstanders als deze, daar wordt je sterker van en ga je, zonder twijfel, uiteindelijk punten pakken.