SCHEIDSRECHTER STAAKT SDV 1 - ZESTIENHOVEN 1

Accommodatie

Onbekend

Voor de tweede keer binnen een week moesten onze jongens met rouwbanden het veld op. Afgelopen week was op zeer trieste wijze een oud-speelster van ons damesteam, Alysia Schouten, overleden.

Slechts 26 jaar mocht zij worden, veel te jong natuurlijk!

Onze jongens begonnen de wedstrijd gearmd met één minuut stilte en onze gedachten gingen uiteraard uit naar Alysia. Wij wensen haar familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe met dit verschrikkelijke verlies.

Een aftrap door onze jongens met een brok in de keel, want ook vanmiddag moest er gewonnen worden om zicht te houden op een periodetitel. SDV is een lastige opponent. Langzaam zijn zij dichterbij geslopen. In de thuiswedstrijd (2-2) hadden wij het best lastig tegen hen. Vanmiddag was duidelijk te zien, dat ons eerste team grote stappen heeft gemaakt. SDV werd meteen bij de keel gepakt. De bal werd snel veroverd en goed doorgespeeld. Al na drie minuten stond Justin oog in oog met de keeper van SDV door een geweldige steekpass van Mitchell. Een speler, die van vaste waarde voor ons team is en steeds sterker wordt.

Even later was het Ceny met een pass op Ryan. De keeper redde wederom. De schoten van Erwin gingen vanaf links rakelings langs het doel. SDV stond erbij en keek er naar. Het wachten was op een voltreffer. Perry, gelukkig weer volledig hersteld van zijn blessure, speelde weer als vanouds. Hij schoot de bal hoog tegen de binnenkant van de  paal. Helaas ging de bal er niet in. Steven probeerde de terugspringende bal als nog in het doel te krijgen, maar het was Ceny, die het laatste tikje gaf: 0-1.

Zestienhoven ging op dezelfde weg verder: wel kansen maar weinig doelpunten. Het tegenovergestelde gebeurde wel. Uit het niets veroverde SDV de bal op het middenveld waar een speler van SDV schoot van zo’n 20 meter de bal onhoudbaar in het doel van Jasper schoot. Jasper, die tot nu toe weinig te doen had gehad, moest de bal uit het doel halen. Onverwacht toch 1-1. Zestienhoven pikte de draad weer op. Uit een corner werd Steven in het strafschopgebied omver getrokken. De scheidsrechter floot voor een strafschop. Onze  strafschopspecialist legde de bal op de stip, legde aan en miste. De keeper pakte deze bal. Achteraf bleek, dat Steven in de grond schoot en de bal maar half raakte. Toch wel iets teleurgesteld gingen we naar de kleedkamer na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter de Groot voor de rust. We hebben heel veel kansen nodig om uiteindelijk te scoren.

Na de rust veranderde er maar weinig aan het spelbeeld. Jos en Hakim heersten in onze verdediging en gaven nauwelijks kansen weg. Jasper kreeg zo af en toe een terugspeelbal, zodat hij ook aan het spel kon deelnemen. Op het middenveld veroverde Bradley de bal en zette Ryan aan het werk. Ryan omspeelde de verdediger en ging op de keeper af. Vanuit een moeilijke hoek schoot Ryan de bal op en in het doel: 1-2.

Zullen we doorstoten? Yusuf kwam in het veld voor de hardwerkende Justin. Yusuf, terug van een blessure moest voor doelpunten gaan zorgen. Nauwelijks twee minuten in het veld, kreeg hij een enorme al dan niet bewuste klap van een speler van SDV. De scheidsrechter stond er naast en trok meteen rood. Een andere speler van SDV kwam al vloekend en tierend af op de scheidsrechter. Hij trok nog een rode kaart.

Wat een stevige, maar vriendschappelijke wedstrijd was, eindigde in een rode kaartenfestijn. Drie spelers en een begeleider kregen een rode kaart en de wedstrijd werd gestaakt. Na enig overleg besloot de scheidsrechter het spel uit te spelen. De spelers van SDV waren onverbiddelijk. Zij kwamen niet meer het veld op. De scheidsrechter besloot nu om de wedstrijd te beëindigen. Wat er verder gaat gebeuren, is aan de KNVB. Een heel vervelend slot.

Onze B-selectie speelde vandaag niet en spelen a.s. zaterdag om 12.00 uur tegen Barendrecht. Ons eerste elftal speelt om 14.30 thuis tegen Swift Boys 1. Onze jongens JO19-1 wonnen ternauwernood met 1-0 van Hekelingen. Aanstaande zaterdag spelen zij om 12.00 uit bij Feyenoord.