Accommodatie

Onbekend

Vandaag zijn we op weg naar Ammerstol, nabij Bergambacht. Naar de Ammerstolse Sport Vereniging. Een vereniging met 130 leden. Ze hebben een eerste elftal, wat jeugd en recreatief voetbal op zondag. In het dorp wonen zo’n 1600 mensen. Eén ieder heeft wel iets met de club te maken.

Het is een stralende dag met een dito speelveld. Een voetbalveld waar menig voetballer van droomt. Een grasveld zo strak als een biljartlaken en superkort gemaaid. Eigenlijk kan er vandaag niets misgaan. Marja is gelukkig weer op de been en Peter was zo vriendelijk om te vlaggen.

De blamage van de thuiswedstrijd moest worden weggepoetst. Wij waren wel de betere, maar zij maakten de doelpunten. 1-4 werd het toen. Er moest gewonnen worden.
Maar al in de derde minuut beoordeelde Jos de bal wat slordig. De buitenspeler schoot de bal uit een onmogelijke hoek op het doel. Gelukkig voor ons kwam de bal tegen de binnenkant van de paal en vloog er niet in, maar juist uit het doel. Een zucht van verlichting was hier en daar hoorbaar. Zestien hoven was gewaarschuwd.
De wedstrijd verliep erg onrustig. Beide teams leden veel balverlies, hetgeen de wedstrijd niet ten goede kwam. Sef had weinig grip op zijn tegenstander. Het leek wel of hij zijn skischoenen nog aan had. De buitenspeler deed daarentegen weinig met de slippertjes. Zelfs Jasper probeerde een speler uit te spelen, alwaar het ook hier gelukkig goed afliep. Ammerstol kwam niet verder dan onze zestien.
Langzamerhand kregen we wat grip op de wedstrijd, maar ook Ceny was vandaag niet in goeden doen, werkte hard en eiste de bal op, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Jeroen liep wat onwennig op het middenveld. Hij moest voor de schoten op het doel zorgen.

Ondanks dat het niet erg liep, kregen wij wel steeds meer de overhand. Zestienhoven was zeker technisch de betere dan de mannen van Ammerstol.Zij moesten het vaak van fysieke kracht hebben. Met behoorlijke overtredingen en grove tackles moesten zij onze mannen in toom houden. De scheidsrechter trad niet op en liet het maar begaan. Het spel werd steeds grimmiger.

In de achtentwintigste minuut veroverde Perry de bal en ging op avontuur. Zo rommelde hij langs de linksback van Ammerstol en speelde de bal op de vrijstaande Ryan. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal feilloos langs de keeper: 0-1 !!
Dit doelpunt zorgde voor wat rust. Men durfde weer te voetballen. Bradley en Mitchell werkten hard en kregen het middenveld weer in handen. Een één tweetje tussen Ryan en Justin mislukte ternauwernood. Justin kreeg de bal nog wel voor, maar Ceny kon er niet meer bij. Een geruststellende rust brak aan. Tijdens de rust is er nog wel het één en ander gezegd.

Wij begonnen sterk aan de tweede helft. Ceny was in de kleedkamer achtergebleven en Steven maakte na een vervelende  blessure zijn opwachting. De toeschouwers stonden nog nauwelijks op hun plek of Bradley wurmde zich in het strafschopgebied en schoot de 0-2 achter de doelman. Vreugde alom.
Rik nam de plaats over van Jeroen, die vandaag onzichtbaar was. Voor onze scheidsrechter was het niet zijn middag en hij oogde erg onzeker. Door toedoen van deze man werd het steeds onvriendelijker. Floot niet of nauwelijks voor tamelijk grove overtredingen. Bradley werd onderuit geschopt. De scheidsrechter kon er niet omheen. Een speler van Ammerstol vond Bradley een aansteller. Een opstootje liep uit de hand en de scheidsrechter staakte de wedstrijd. Na een minuut of 10 waren de gemoederen gekalmeerd. Spelers en begeleiding van Ammerstol kwamen er zonder kaarten vanaf.

Onze man of the match veroverde de bal en omspeelde de laatste verdediger. Op weg naar het doel werd hij onderuit geschopt. De speler ontving slechts geel, waar dieprood op zijn plaats was. Bradley had teveel last en werd vervangen door Emilio, een zeer belovende speler uit JO19.
Ondanks het vele oponthoud telde de scheidsrechter er weinig tijd bij. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Maar de drie punten gingen mee naar Rotterdam.

Op naar volgende week, waar we tegen CKC nog wat goed te maken hebben.

Onze B-selectie verloor helaas bij DVO'32 met 4-1. Onze jongens JO19-1 onder leiding van Hakan Bahadir wisten in een moeilijke poule met 2-1 te winnen van BSC’68.