Scheidsrechter

J.C.M. Knuppe

Accommodatie

Onbekend

Na de zege van vorige week uit tegen en in Bolnes zat de sfeer er bij Zestienhoven prima in.  De eerste thuiswedstrijd tegen Ammerstolse SV werd dan ook met veel zelfvertrouwen tegemoetgezien. Nog niet eerder stond deze wedstrijd op het programma, voornamelijk doordat de opponent altijd op zondag acteerde.

Het duel, dat onder leiding stond van arbiter Knuppe, begon zoals iedereen vooraf verwacht had. Zestienhoven dicteerde het spel en het was wachten op de openingsgoal van de thuisclub, daar was iedereen het wel over eens.

Hoe anders zou dit duel verlopen!!!??

De gasten uit Ammerstol echter waren niet van plan deze middag deze wedstrijd cadeau te doen, sterker nog…..zij zagen er meer in om zichzelf te belonen en deelde een eerste mokerslag uit door de score te openen. Een aanval over de rechterflank leidde tot dot doelpunt waar eigenlijk de gehele defensie in haar hemd werd gezet. Nu is 0-1 geen stand om wakker van te liggen maar de Ammerstolse gasten hadden de smaak te pakken en schoten onverwachts uit moeilijke hoek tot overmaat van ramp nog eens raak, met de 0-2 tot gevolg.

Vol ongeloof werd er in het veld naar elkaar gekeken, hetgeen ook zeker om het veld het geval was. Het was gewoonweg deze middag te pover om tot goede kansen te komen, en als men tot kansen kwam wist men deze vakkundig om zeep te helpen.
Dan wordt het uiteraard een moeilijk verhaal, makkelijk doelpunten weggeven en moeilijk zelf kansen creëren is nu eenmaal geen goede combinatie. Het was dus zaak om voor de rust terug te komen met minstens een doelpunt om in die 2e helft nog wat om te kunnen draaien. Linksback Sef Oome had “dé “kans om dit te doen vlak voor het rustsignaal, maar maaide voor een leeg doel over de bal heen. Verder werd er in die 1e helft door de thuisclub uiterst slordig met balbezit omgegaan. Simpele inspeelballen waren te vaak achter of naast een medespeler waardoor het wedstrijdtempo ook niet echt hoog kwam te liggen.

De 0-2 ruststand was dan ook een logisch gevolg van bovengenoemde factoren.

Trainer Jan Vermulm had in de rust de handen vol om duidelijk te maken wat er beter moest in die 2e helft, want op de manier doorgaan als in die 1e helft zou zeker een nederlaag tot gevolg hebben.
Na de rust leken zijn woorden duidelijk binnen te komen bij zijn manschappen. Het tempo ging omhoog, er werd beter en meer over de flanken gespeeld en er ontstonden kansen, kansen die overigens niet benut werden.

Het stug verdedigende en counterende Ammerstol vond het allemaal wel goed op deze manier en bleef met lange ballen van achteruit de buitenspelers bedienen. Dit leidde op een gegeven ogenblik tot de 0-3 wat eigenlijk wel de beslissing van de wedstrijd kon worden genoemd. Om de wedstrijd nog om te kunnen draaien speelde 16hoven nu eenmaal veel te matig vanmiddag. De 0-4 uit een directe vrije trap gooide nog wat zout in de wonden, ook omdat bij het veroorzaken van deze vrije trap Mitchell Kamper met rood het veld diende te verlaten en 16hoven dus met 10 man verder moest.

Perry van Gelderen kopte nog wel van dichtbij de 1-4 binnen maar het was geeneens een pleister op de wonde. Daarvoor was deze wedstrijd veel te matig. 16hoven kreeg een lesje op vele fronten.

We zouden dit kunnen bestempelen als “Welkom in de 4e klasse!”  Yussef Dervisoglu kreeg tot overmaat van ramp nog zijn 2e gele kaart en kon eveneens inrukken.
Een algehele offday zullen we dit maar noemen van 16hoven. Hopelijk blijft dit beperkt tot slechts dit duel, het is niet anders.

Volgende week NOC-Kralingen uit op het Toepad, tijd geleden dat we daar speelde, de wedstrijd begint om 14.30 uur.
Laten we daar sportief revanche nemen.

Het 3e elftal deed het wat dat betreft stukken beter, zij wonnen krap met 2-1 van Steeds Hooger 1 maar dit had best wel een hogere uitslag kunnen en mogen zijn. Maar dat maakt niet uit. Uiteindelijk gaat het om de punten en met 6 punten uit 2 duels staat men er uitstekend voor en zijn alle complimenten op hun plaats.