WAT EEN HEERLIJKE, PLEZIERIGE VOETBALAVOND

WAT EEN HEERLIJKE, PLEZIERIGE VOETBALAVOND

Hillegersberg, vv JO15-1

1 - 6

RCSV Zestienhoven JO15-1

Competitie

Hoofdklasse D

Datum

30 oktober 2021 17:00

Scheidsrechter

M. Wiebing

Accommodatie

Sportpark Duivesteyn
Duivenpad 11
3055VE
ROTTERDAM
tel. 010-4183508

Hillbillies tegen 16H JO15-1

Regen, regen en nog eens regen. Dat was de voorspelling en die komt uit.
Uw verslaggever deert 't niet. Hij heeft de stomme fout gemaakt de zindetende bekerpot van afgelopen dinsdag te missen en daarmee een waar Spektakel.
Dus ook al komt vandaag de hemel naar beneden, ik mag vanaf nu geen wedstrijd van deze gasten meer missen. De regen heeft echter wel een neveneffect. Ik heb een hand nodig voor paraplu en kan dus geen direct verslag doen. Dit verslag is dus NA de wedstrijd gemaakt. Het heeft niets met de werkelijke feiten en gebeurtenissen te maken. Het komt dit keer niet verder dan een SFEER-verslag. Maar sfeer; die was er! Volop, leest u verder en het wordt u duidelijk.

De ploeg ziet er op en top uit! Met dank aan de ruimhartige sponsors straalt ons 16H hier professionaliteit uit. De shirts van de Hillbillies doen eerder beetje pijn aan de ogen; geelblauw gestreept. En de spelers zijn vooral wit ....

We beginnen redelijk goed. Maar de H-billies willen ook wel wat en komen er soms goed uit. Het spel heeft tempo en ploegen lijken 'aan elkaar gewaagd'. Max krijgt wat kansen maar richt niet voldoende. Ben loopt zich vast. Ons middenveld moet het evenwicht zoeken. De Billies laten zich niet opsluiten.
En dan, hup zijn de Billies er uit en de rechterspits stormt op Mat af. Die loopt uit en 'verkleint de hoek' goed. Maar spits wordt uiteindelijk omver gelopen en ...... penalty!!
De jonge, lokale scheids geeft resoluut een pingel. De blonde stormram van de Billies schiet m hoog door ''t midden en Mat raakt 'm nog bijna. Maar bijna = niet genoeg: 1-0.
We hebben dit vaker gehad. Terugknokken dus. Genoeg tijd.
En knokken, dat doen we. We willen graag en er wordt voor gewerkt. Op z'n Rotterdams. 16H geeft nooit op! En daar is Max op links er langs. Hij doet 't op z'n Max's en dat betekent gericht inschieten uit best lastige hoek: keeper heeft 't nakijken!! De gelijkmaker!!

Nu voelen we weer dat we het altijd in eigen hand hebben. We zetten druk zodat er meer kansen ontstaan. Saf probeert 't eens van afstand. Max krijgt vrije trap maar schiet 'm bijna nog over de hoge populieren heen die achter het goal staan. Natte schoenen zullen we maar zeggen. En we zijn niet allemaal Michel Platini ... (wie kent m nog? D.w.z. van z''n voetbalcarrière en niet van die GigaFifaFraudes)
Maar dan duikt Max op rechts op en weet 'm weer sluw in lange hoek langs de keep in 't netje te prikken!! En op voorsprong; mooi dat dit voor rust al lukt.

Die rust zelf moet maar kort duren. Niet koud, maar wel Oer-Hollands Hondenweer.
Plots verschijnt oudspeler Hylke met de plastic inlegbakken voor de voetbaltassen .... Thx Hylke!

De 2e helft. Zijn we in staat door te pakken?
Nou ?!!! Hier wordt lekker gevoetbald.
Arjun houdt als vanouds de zaak met Ari potdicht. Geen Hillbilly komt er nog door. Luc toont z'n behendigheid op 't middenveld. Aron is erin op rechts en doet lekker z'n ding; tiktak en diep gaan. Saf heeft altijd voorbeeldige inzet. Ik meen dat hij nr 3 inschoot na goed passen om de vrije man te vinden. Lau draait zich soepeltjes vrij en strooit splijtpassjes. Lijkt Frenkie de Jong wel. Sepp is beweeglijk en kopt er gewoon ook een goaltje in. Ik meen de nr 4. Vanuit een mooi inkrullende voorzet van links.
Max is Max niet als ie er ook niet nog eentje  inschiet. Geloof de nr 6. En u begrijpt; er móet dus een 5e goal zijn gemaakt, maar ik ben ff kwijt wie die op zn conto mag schrijven. Eventueel een Hillbilly want op een inzet van Saf is ook een eigen goal door thuisploeg gemaakt.
Ze waren er ook helemaal klaar mee. Dit 16H blééf maar komen joh! Geen houden aan!
Over links en over rechts. Balbeheersing, spelinzicht, tempo; het was er allemaal!!!
Het eindsignaal verloste de Hillbillies uit hun lijden. Een keiharde thuisnederlaag voor hen en een prachtige overwinning voor ons.

Coach Mark vond het spontaan zaak om met 't hele zwikkie te gaan eten. Dus dat hebben we gedaan. Bij Verhage op 't terras! En terwijl de herfstregen even pauzeerde, dartelden onze jongens over het plein alsof het lente werd.
Wat een heerlijke, plezierige voetbalavond!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!